Tartă cu varză şi brânză

20 septembrie 2015   Altele

Varza a fost „domesticită“ odată cu apariţia primelor forme de agricultură, ea crescând până atunci spontan la marginea pădurilor din zona mediteraneeană. Ardeii şi ţelina sunt şi ele la loc de cinste printre legumele toamnei. Dacă ţi s-a făcut poftă, încearcă această reţetă.

Ingrediente

150 g unt 250 g făină 1 ou

150 g şuncă

100 g caşcaval

200 g telemea proaspătă

3 ouă

2-3 linguri smântână

½ varză albă

1 tijă praz

piper

Mod de preparare

Mixezi untul până devine cremos, adaugi oul şi făina şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl dai la frigider. Amesteci telemeaua sfă­râmată cu caşcavalul ras şi smântâna, adaugi pe rând ouăle, şunca tăiată şi presari puţin piper. Întinzi o foaie de aluat, o aşezi în formă, inclusiv pe margini şi o înţepi cu dinţii unei furculiţe. O umpli cu varză tăiată, frecată cu sare şi călită 10 minute, împreună cu prazul, tăiat rondele, continui cu compoziţia de brânză şi smântână. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos.

Mai multe