Tartă cu vinete coapte şi ricotta

4 iulie 2014   Altele

Simplu de făcut şi foarte gustoasă, această tartă va fi pe gustul întregii familii. Pentru 4-6 porţii

Ingrediente

1 vânătă medie

2 linguri ulei

6 căţei mari de usturoi necurăţaţi

250g foi de aluat

făină

4 ouă

4 linguri busuioc proaspăt, tocat

sare

piper negru

100g brânză ricotta proaspătă

25g parmezan, răzuit

Mod de preparare

Pune vânăta întreagă, necurăţată pe o tavă pentru copt şi înţeap-o cu o furculiţă din când în când şi stropeşte-o cu puţin ulei de măsline. Coace vânăta la 190 grade C timp de 15 minute. Pune şi usturoiul în tavă şi mai lasă la copt tava pentru încă 10 minute. Când legumele se înmoaie, scoate tava din cuptor şi las-o la răcit.

Cât timp legumele se coc, pregăteşte foaia de aluat. Ruleaz-o pe o suprafaţă cu făină. Pune aluatul într-o tavă pentru tarte unsă cu grăsime cu grijă pentru a nu se rupe. Apasă în colţuri şi îndepărtează aluatul care este în plus peste tavă.

Înţeapă aluatul cu o furculiţă şi bagă tava la cuptor pentru 20 de minute sau până când capătă o culoare maro aurie.

După ce se răceşte vânăta suficient, tai-o cuburi. Curăţă usturoiul şi toacă-l mărunt. Bate ouăle uşor într-un bol şi adaugă vânăta, usturoiul, busuiocul proaspăt şi asezonează.

Când s-a copt aluatul, pune amestecul de ouă şi vinete peste el, şi asigură-te că bucăţile de vânătă şi busuioc sunt distribuite pe toată suprafaţa tartei.

Pune bucăţi de brânză ricotta pe deasupra, cu ajutorul unei linguriţe şi adaugă piper dacă doreşti. Presoară parmezan pe deasupra.

Bagă tava la cuptor pentru 35 de minute.

sursa: http://www.amuse-your-bouche.com

Mai multe