Tartă cu vişine şi cremă de brânză
„E cam ultima strigare la vişine“, îmi zice o precupeaţă în piaţă, în colţul gurii, ademenindu-mă să cumpăr mai mult de un kilogram. Cam am în cap ce vreau să fac cu ele, dar mi-am adus aminte şi de o reţetă de tartă cu vişine şi cremă de brânză pe care m-am gândit să o prepar chiar în acest weekend.
Tartă cu vişine şi cremă de brânză - Ingrediente
Pentru aluat 500 g făină 2 ouă 100 g margarină 150 g zahăr pudră 3 linguri smântână 1 praf de copt 1 praf de sare
300 g brânză proaspătă de vaci (bine scursă)
3 ouă
100 g zahăr
1 pacheţel zahăr vanilat
300 g fructe de pădure (zmeură, afine) şi vişine (fără sâmburi)
Tartă cu vişine şi cremă de brânză - Cum se prepară
Se amestecă, într-un castron, făina cernută cu praful de copt şi praful de sare, zahărul, smântâna, ouăle şi margarina tăiată bucăţele. Se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare cu care se tapetează o formă de tartă cu pereţi cu tot. Se înţeapă în câteva locuri cu o furculiţă. Separat, se amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat şi ouăle, până se obţine o cremă omogenă. Se adaugă fructele de pădure, vişinele fără sâmburi şi se amestecă uşor.Se toarnă umplutura în formă şi se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Tarta cu vişine şi cremă de brânză se serveşte după ce se răceşte complet, garnisită cu fructe proaspete.