Tartă cu zmeură, cremă de vanilie şi ciocolată FOTO
Este greu să alegi între cele două creme: de ciocolată şi de vanilie. Noi îţi propunem o tartă cu zmeură, cremă de vanilie şi ciocolată. Dacă te grăbeşti, poţi face crema de ciocolată din budincă de cacao pe care o prepari conform indicaţiilor de pe ambalaj. Crema albă o poţi face şi din 350 ml de frişcă, 50 g de zahăr pudră şi un plic de întăritor.
Tartă cu zmeură, cremă de vanilie şi ciocolată - Ingrediente
Pentru blat
250 g zahăr pudră
5 linguri ulei
6 ouă
250 g făină
1 praf sare
Pentru creme
500 ml lapte
50 g zahăr
3 gălbenuşuri
50 g făină
2 pliculeţe zahăr vanilat
2 linguri cacao
50 g ciocolată
Pentru decor
100 g zmeură
50 g fulgi de migdale
Tartă cu zmeură, cremă de vanilie şi ciocolată - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi torni în ploaie zahărul. Separat, freci gălbenuşurile, ca la maioneză, cu uleiul. Încorporezi, alternativ, în albuşuri făina şi gălbenuşurile astfel: o lingură de făină, mixezi, o lingură de gălbenuş şi iar mixezi. Procedezi aşa până termini toate ingredientele. Tapetezi o formă de tort, torni compoziţia şi o dai la cuptor.
Pui într-o cratiţă pe foc 350 ml de lapte. Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina şi când s-au omogenizat torni restul de lapte. Când laptele de pe foc începe să fiarbă adaugi compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci constant până se îngroaşă şi o împarţi în jumătate.
În jumătate din compoziţie adaugi cacaua şi ciocolata ruptă bucăţi cât mai mici şi amesteci până se omogenizează. Laşi să se răcească.
Torni crema de vanilie în poş şi o pui în formă de cerc peste blat. Procedezi la fel şi cu crema de ciocolată. Deasupra decorezi cu zmeură şi fulgi de migdale.