Tartă cu zmeură şi cremă de brânză
Dacă tot e vară, profită de fructele pe care le găseşti în piaţă şi prepară această tartă delicioasă.
Dificultate medie Preparare 100' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru aluat
220 g făină
110 g unt nesărat
1 vârf cuţit de sare
50 g zahăr tos
1 ou bătut
Pentru cremă
200 g brânză de vaci
100 g zahăr
2 ouă
100 ml smântână
esenţă de vanilie
zeama de la o lămâie
200 g zmeură sau căpşuni
Pentru uns
20 g unt
Mod de preparare
Într-un vas pui făina cernută şi sarea.
Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute.
Scoţi aluatul şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi pui aluatul. Împachetezi tarta cu folie de aluminiu şi o dai la frigider 20 de minute. Scoţi tava, pui hârtie de copt peste aluat
şi presari boabe de fasole sau de orez. Laşi la cuptor până se rumeneşte aluatul. Scoţi tava din cuptor, dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.
Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Încorporezi ouăle, smântâna, esenţa de vanilie, zeama de lămâie până obţii o cremă spumoasă şi moale. Torni crema peste aluatul răcit şi încorporezi fructele. Laşi la cuptor 30-35 de minute.
sursa foto: Photoland