Tartă cu zmeură şi cremă de brânză

12 iulie 2014   Altele

Dacă tot e vară, profită de fructele pe care le găseşti în piaţă şi prepară această tartă delicioasă.

Dificultate medie Preparare 100' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat

220 g făină

110 g unt nesărat

1 vârf cuţit de sare

50 g zahăr tos

1 ou bătut

Pentru cremă

200 g brânză de vaci

100 g zahăr

2 ouă

100 ml smântână

esenţă de vanilie

zeama de la o lămâie

200 g zmeură sau căpşuni

Pentru uns

20 g unt

Mod de preparare

Într-un vas pui făina cernută şi sarea.

Separat, mixezi untul şi zahărul. Adaugi oul bătut şi mixezi în continuare, până când acesta este complet încorporat. Adaugi făina şi amesteci până se formează un aluat, pe care-l împachetezi într-o folie alimentară. Ţii la frigider 20 de minute.

Scoţi aluatul şi-l întinzi. Ungi o formă de tartă cu unt şi pui aluatul. Împachetezi tarta cu folie de aluminiu şi o dai la frigider 20 de minute. Scoţi tava, pui hârtie de copt peste aluat

şi presari boabe de fasole sau de orez. Laşi la cuptor până se rumeneşte aluatul. Scoţi tava din cuptor, dai la o parte hârtia de copt şi laşi să se răcească.

Mixezi brânza de vaci până devine pufoasă. Adaugi zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Încorporezi ouăle, smântâna, esenţa de vanilie, zeama de lămâie până obţii o cremă spumoasă şi moale. Torni crema peste aluatul răcit şi încorporezi fructele. Laşi la cuptor 30-35 de minute.

sursa foto: Photoland

Mai multe