Tartă de cartofi cu ardei gras

28 aprilie 2015   Altele

Fii creativ în bucătărie şi transformă o banală tartă în piesa de rezistenţă a meniului: tartă de cartofi cu ardei gras. O îmbinare reuşită de arome şi culori.

Tartă de cartofi cu ardei gras - Ingrediente

500 g cartofi noi 1 ardei gras roşu 150 g telemea de oi 2 ouă 2 linguri ulei sare piper pătrunjel

Tartă de cartofi cu ardei gras - Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se scurg, se curăţă de coajă şi se taie felii mai groase. Se curăţă ardeiul de cotor, seminţe, vinişoare şi se taie cubuleţe. Se amestecă ardeiul şi cartofii, se potriveşte de sare şi piper, după gust, şi se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu puţin ulei.

Separat, se amestecă brânza rasă cu gălbenuşurile şi apoi cu albuşurile bătute spumă şi se toarnă peste cartofi. Forma se introduce la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Se serveşte caldă sau rece.

Mai multe