Tartă franţuzească
Fructele de sezon te inspiră să pregăteşti cele mai bune prăjituri. Săptămâna aceasta pregăteşte o tartă franţuzească de o savoare incontestabilă cu cireşe şi ciocolată.
Ingrediente
300 ml lapte 100 ml smântână 120 g făină sare 150 g zahăr 6 ouă 100 g unt 4 linguri zahăr brun 250 g cireşe fără sâmburi 100 g ciocolată menaj
Preparare
Amesteci laptele cu smântâna şi le încălzeşti la foc mic. Baţi ouăle cu zahărul, încorporezi treptat făina şi untul topit şi răcit.
Presari un praf de sare şi torni amestecul de lapte şi smântână călduţ. Ungi cu unt o formă rotundă cu diametrul de 24 cm şi presari zahăr brun în interior, apoi torni compoziţia.
Speli şi zvânţi cireşele şi le aşezi peste compoziţia din tavă. Mărunţeşti ciocolata menaj şi o presari deasupra cireşelor. Coci prăjitura circa 45 de minute în cuptorul preîncălzit. O poţi servi călduţă, dar este bună şi rece.