Tartă franţuzească cu praz şi bacon FOTO
Dacă aştepţi musafiri la masă, la final de săptămână, alege un preparat simplu şi delicios cu care să îi serveşti. Preparate chiar şi cu o seară înainte, aceste mini quiche sunt perfecte pentru masa de prânz.
Quiche cu praz şi bacon - Ingrediente (4 porţii)
200 g făină 125 g unt rece, tăiat cubuleţe 50 ml apă 100 ml smântână lichidă 2 ouă 80 g praz 80 g bacon 1 linguriţă zahăr sare piper ulei, pentru prăjit
Quiche cu praz şi bacon - Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul. Combini făina, untul, apa, zahărul şi un praf de sare şi omogenizezi fie cu mâna, fie cu mixerul, până obţii un aluat omogen.
Întinzi aluatul pe o suprafaţă pudrată cu făină. Îl aşezi în mai multe forme de mini-tarte, unse cu unt dacă este nevoie. Tai excesul de cocă de pe margini. Aşezi hârtie de copt în forme şi pui în ele greutăţi sau boabe de fasole.
Dai formele cu aluatul de quiche la cuptor, aproximativ 15 minute. Le scoţi, le dai deoparte şi le laşi să se răcească.
Între timp, tai prazul şi baconul în fâşii subţiri.
Sotezi prazul şi baconul în puţin ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi împarţi compoziţia în formele cu aluatul copt de quiche.
Baţi smântâna şi ouăle cu un praf de sare, până se omogenizează. Torni compoziţia lichidă în formele de quiche, peste umplutura de praz şi bacon.
Dai formele din nou la cuptorul încălzit, aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Le laşi să se răcească 5-10 minute, înainte să le serveşti.
Quiche cu varză murată şi bacon FOTO
Quiche cu varză murată şi bacon FOTO
Quiche cu spanac, brânză şi roşii
Quiche cu spanac, brânză şi roşii