Tartă glazurată

5 noiembrie 2013   Altele

Ingrediente:

Pentru aluat:

250 g de făină 2 linguri smântână 100 g de unt, la temperatura camerei

6 mere mari

3 gălbenuşuri

100 ml smântână

100 g zahăr

4 linguri făină

250 g zahăr brun

125 ml apă

Omogenizezi foarte bine ingredientele pentru aluat. Aşezi aluatul într-o formă de tartă, întinzându-l cu mâna şi ridicându-l cam 2 centimetri pe marginea tăvii. Înţepi din loc în loc şi coci aproximativ 18 minute până se întăreşte, fără însă a se rumeni. Scoţi din cuptor şi dai deoparte, la răcit. Cureţi merele, le tai mărunt şi le pui peste blat. Baţi gălbenuşurile cu smântâna, zahărul şi făina până când capătă consistenţa unui aluat de clătite. Torni peste mere şi dai din nou tava la cuptor pentru o oră, până se rumeneşte frumos.

Zahărul brun împreună cu apa le pui pe foc mic şi le amesteci până când devin un caramel lichid. Când tarta este gata, torni încet peste ea, având grijă să fie distribuit uniform. Laşi să se răcească.

Dificultate medie

1 tavă

Timp de preparare: 2h

Mai multe