Tartă picantă cu dovleac

25 octombrie 2014   Altele

Aflat între fruct şi legumă, dovleacul oferă posibilitatea preparării unor adevărate bucurii gastronomice, foarte apreciate toamna şi iarna. Iată o reţetă delicioasă pe care o poţi prepara în această sâmbătă de sfârşit de octombrie.

Ingrediente

Pentru blat

280 g făină 250 g unt rece ½ linguriţă sare 1 lingură oţet 2 linguri apă foarte rece 1 ou

Pentru topping

300 g piure de dovleac

150 g caşcaval tare

100 g kaizer

150 g telemea de capră

3 ouă

3 linguri smântână

cimbru uscat

piper proaspăt râşnit

½ legătură pătrunjel verde

busuioc uscat

nucşoară rasă

mieji de seminţe de dovleac

Mod de preparare

Amesteci făina cu sarea, untul tăiat bucăţele, până se formează un aluat nisipos. Separat, în alt castron, baţi oul cu oţetul şi apa foarte rece şi torni compoziţia

obţinută peste amestecul cu făină.

Frămânţi până se formează un aluat omogen, vâscos, pe care îl laşi la frigider circa 30 de minute.

Între timp, cureţi dovleacul de seminţe, fibre şi coajă, îl tai cuburi şi îl fierbi 20 de minute, scurgi apa şi îl pasezi. Baţi ouăle cu smântâna, pătrunjelul verde

tocat mărunt şi telemeaua rasă. Condimentezi cu cimbru, busuioc, nucşoară rasă, piper proaspăt râşnit, după gust.

Întinzi aluatul în foaie subţire, tapetezi cu ea interiorul unei forme de tartă, îl înţepi în mai multe locuri cu furculiţa şi o introduci în cuptorul bine încins pentru circa 15 minute.

Scoţi din cuptor forma cu tarta semicoaptă, adaugi cu lingura grămăjoare cu piure de dovleac, apoi torni amestecul de ou, adaugi deasupra felii subţiri de kaizer şi aşchii subţiri de caşcaval (sau caşcaval ras). Presari seminţe de dovleac şi introduci forma la cuptor pentru încă 30-40 de minute. O serveşti imediat.

sursa foto: StockFood

Mai multe