Tartă răsturnată cu kiwi şi nuci

18 februarie 2014   Altele

Vrei să combini gustul uşor acidulat al kiwiului cu aroma suavă a vaniliei? Atunci încearcă această tartă dulce-acrişoară, care va deveni repede desertul preferat al întregii familii!

Ingrediente:

Pentru blat: 3 ouă 2 plicuri zahăr vanilat 200 g zahăr 400 g făină 150 ml ulei 1 plic praf de copt 1 praf de sare

3 linguri gem de căpşuni

6 kiwi

100 g miez de nucă

50 g zahăr

400 ml apă

1 plic de gelatină incoloră

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, praful de sare şi zahărul vanilat până capătă consistenţa unei creme subţiri. Adaugi în ploaie făina cernută şi combinată cu praful de copt, iar la sfârşit torni uleiul în fir subţire. Mixezi compoziţia încă 5 minute pentru a se omogeniza toate ingredientele.

Dai drumul la cuptor pentru a se încălzi. Ungi o tavă rotundă de copt cu unt, iar deasupra pudrezi cu făină. Torni compoziţia de aluat în tavă, nivelezi şi o dai la cuptor pentru 45-50 de minute sau până trece testul scobitorii. Pentru a nu se lăsa tarta este bine să nu deschizi uşa la cuptor în prima jumătate de oră. După ce s-a rumenit puţin o scoţi din cuptor şi o laşi să se răcească.

Zdrobeşti miezul de nucă pe o suprafaţă tare. Pentru o aromă mai intensă poţi prăji nucile în prealabil într-o tavă în cuptor aproximativ 10-15 minute. Răstorni tarta şi-o ungi cu gemul de căpşuni. Cureţi kiwiul de coajă şi-l tai jumătăţi, pe care le feliezi. Aşezi frumos feliile de kiwi peste gem, iar deasupra presari miezul de nucă.

Pentru glazură, pui apa într-o cratiţă la foc mic, adaugi zahărul şi amesteci până se topeşte. Încorporezi şi pliculeţul de gelatină şi mai laşi 1-2 minute pe foc. Ai grijă să nu fiarbă compoziţia, în caz contrar gelatina îşi va pierde proprietăţile şi nu se va mai închega. Distribui cu o lingură glazura pe toată suprafaţa tartei şi o dai la rece pentru aproximativ o oră.

Mai multe