Tarte cu roşii şi broccoli
O combinaţie reuşită pentru un aperitiv de sărbătoare!
Ingrediente (4 minitarte)
250 g bucheţele de broccoli 2 foi aluat foitaj 100 g măsline fără sâmburi câteva roşii cherry 200 g smântână 2 ouă 1 gălbenuş sare piper 150 g brânză telemea 1 lingură făină
Mod de preparare
Întinzi aluatul foitaj dezgheţat pe o planşetă presărată cu făină şi împarţi fiecare foaie în două. Îmbraci cu el formele de tarte, acoperind şi pereţii. Amesteci smântâna cu ouăle, condimentezi cu sare şi piper, şi torni compoziţia în tăvi. Aşezi bucheţele de broccoli, jumătăţi de roşii cherry, măsline şi bucăţi de brânză. Cu gălbenuşul bătut ungi marginile aluatului. Introduci tartele în cuptorul preîncălzit 10 minute, apoi reduci temperatura şi mai coci încă 20 de minute. Le serveşti calde.