Tempura de pui cu piper
2 septembrie 2013
Altele
Ingrediente: 1 kg piept de pui dezosat, tije de rozmarin pentru decor, piper măcinat Pentru crustă: 300 ml bere rece, 300 g făină, 2 ouă, 2 linguri amidon, sare
Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl usuci pe şerveţele de bucătărie şi apoi îl tai fâşii şi îl pui într-un bol. Pentru tempura, amesteci berea
rece, ouăle cu făina şi cu amidonul Aluatul trebuie să aibă consistenţa smântânii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni tempura peste fâşiile de pui.
Pui ulei la încins într-un ceaun şi prăjeşti până se rumenesc frumos. Le scoţi pe şerveţele pentru a înlătura excesul de grăsime. În momentul servirii, le aşezi într-o tavă sau pe un platou, le presari, dacă vrei, cu piper proaspăt măcinat şi le ornezi cu tije de rozmarin.