Terină cu ardei copt

1 decembrie 2016   Altele

Te gândeşti că orezul poate fi consumat doar ca pilaf? Te poţi înşela! Din orez se pot prepara mult mai multe mâncăruri, incredibil de bune. Iată una dintre sugestiile noastre:

Ingrediente

250 g orez cu bobul lunguieţ 2 ouă 4 ardei graşi roşii 1 ardei gras galben 1 ceapă albă 2 l supă strecurată de legume 50 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 praf de nucşoară ½ linguriţă cimbru uscat sare piper

Mod de preparare

Coci ardeii roşii, îi cureţi de cotor şi seminţe şi îi laşi la scurs în strecurătoare. Cureţi ardeiul galben de cotor şi seminţe, apoi îl tai cubuleţe şi le căleşti cu ceapa tocată mărunt cu o lingură de ulei bine încins, până se înmoaie.

Fierbi orezul în supa strecurată de legume 10 minute, îl strecori şi-l laşi acoperit 15 minute să se umfle.

Amesteci, într-un castron mare, orezul, ardeii cu ceapa, ouăle bătute ca pentru omletă, uleiul rămas, nucşoara rasă, cimbrul uscat, sare şi piper, după gust.

Torni jumătate din compoziţie într-o formă de chec unsă cu unt, adaugi ardeii copţi pe toată suprafaţa, apoi torni restul compoziţiei, adaugi untul rămas şi introduci forma la cuptor pentru circa 40 de minute. O serveşti tăiată felii, caldă sau rece.

Mai multe