Terină cu carne de găină

14 decembrie 2015   Altele

Întâlnit foarte des în diverse feluri de mâncare, dafinul este ignorat de mulţi. Noi am folosit la această reţetă de terină cu carne de găină 2 foi de dafin. Frunzele proaspete şi cele uscate, dar şi fructele, se folosesc la prepararea tocăniţelor, a supelor, a mâncărurilor înăbuşite, la gătirea orezului, a legumelor, mai ales uscate şi a majorităţii sosurilor. Atenţie: frunzele nu se mănâncă.

Terină cu carne de găină - Ingrediente (6 porţii)

700 g carne de găină 200 g ficat de pui 200 g şuncă 100 g bacon 200 ml smântână 100 g morcov 2 ouă 1 ceapă 2 frunze de dafin 1 lingură ulei 1 lingură făină 100 g măsline verzi piper sare

Terină cu carne de găină - Cum se prepară

Se pun la fiert 300 g carne de pasăre, se adaugă frunzele de dafin, morcovul şi ceapa întregi, un praf de sare şi se fierb, la foc mic, până se înmoaie. Ficatul de pui se spală, se usucă cu prosoape absorbante şi se prăjeşte în ulei ­încins, după care se condimentează cu sare şi piper.

Restul de carne se toacă şi se amestecă cu smântâna şi cu ­ouăle. Se adaugă făina, şunca tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust. Carnea fiartă, ficăţeii şi morcovul se ­taie bucăţi şi se pun peste compoziţia cu carne tocată. Se adaugă măslinele şi se amestecă bine.

Se aşază felii de bacon pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei, apoi se pune amestecul preparat. Se acoperă cu folie de aluminiu, se aşază pe un vas mai mare cu apă şi se coace, la foc mic, timp de o oră în cuptorul preîncălzit. Se taie felii a doua zi şi se serveşte cu legume proaspete.

Mai multe