Terină cu peşte

6 mai 2017   Altele

Fie că e proaspăt, congelat sau din conservă, peştele face, de fiecare dată, deliciul unei mese sănătoase. Încearcă şi tu această reţetă de terină cu peşte şi bucură-te de gustul bogat al acestui preparat.

Terină cu peşte - Ingrediente

1 pâine albă 350 g file de somon afumat 1 legătură pătrunjel 1 tijă subţire praz sau 2-3 fire ceapă verde 2 tije ţelină 800 g urdă 1 legătură mărar 2 linguri capere 200 g brânză topită 3 linguri lapte 280 g brânză Feta 10 g gelatină lămâie verde 1 ou fiert 3-4 linguriţe boia frunze busuioc 1 gogoşar în oţet 1 ardei gras verde potrivit sare piper

Cum se prepară terina cu peşte

Tapetezi cu folie de plastic o formă de tort cu inel detaşabil. Acoperi baza tăvii cu miez de pâine.

Omogenizezi urda cu brânza topită. Adaugi verdeaţa, prazul sau ceapa tăiată mărunt şi amesteci bine. Condimentezi cu sare şi piper. Acoperi feliile de pâine din formă cu jumătate din amestecul de brânză. Uniformizezi şi aşezi cu 250 g de file de somon. Toci caperele, păstrezi câteva pentru decor, şi le presari peste peşte. Torni amestecul de brânză rămas, uniformizezi şi mai adaugi un strat de felii de pâine fără coajă.

Tai cubuleţe gogoşarul şi ardeiul gras. Pasezi brânza Feta într-un bol, adaugi laptele, boiaua şi cubuleţele de ardei gras şi gogoşar. Pui gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet şi amesteci bine pentru omogenizare.

Torni compoziţia de brânză în formă şi uniformizezi cu spatula de silicon. Dai la rece circa 12 ore. Scoţi terina din formă pe un platou şi o decorezi în momentul servirii cu jumătăţi de ou fiert, capere, feliuţe de lămâie, frunze de busuioc, file de somon şi boia.

Foto: Profimedia

Mai multe