Terină de brânză cu ceapă de verde

22 aprilie 2016   Altele

Atâta verdeaţă e pe tarabele din pieţe, încât nu ştii ce să cumperi şi să găteşti mai întâi. Eu am ales reţeta de terină de brânză cu ceapă verde, dar te sfătuiesc să foloseşti şi puţin usturoi verde pentru un plus de aromă.

Terină de brânză cu ceapă de verde - Ingrediente (1 tavă)

500 g brânză de vaci 500 g brânză telemea 4 linguri făină 4 ouă 1 gălbenuş 1 legătură ceapă verde ulei ardei roşu tocat (pentru decor) frunze busuioc (pentru decor, opţional) sare piper

Terină de brânză cu ceapă de verde - Mod de preparare

Scurgi bine brânza de vaci şi o combini cu telemeaua fărâmiţată cu o furculiţă. Speli şi toci ceapa verde. Într-un bol, amesteci brânza, ouăle, făina şi ceapa verde, sarea şi piperul.

Încingi cuptorul şi tapetezi o formă de chec cu hârtie de copt. Aşezi compoziţia în tavă şi bagi la cuptor. Cu zece minute înainte de a o scoate, ungi terina cu gălbenuşul bătut.

Scoţi din cuptor când s-a rumenit, iar după ce s-a răcit ornezi cu ardei roşu tocat şi, dacă vrei, cu frunze de busuioc proaspăt.

Mai multe