Tocană de conopidă cu ardei la tigaie

24 iulie 2015   Altele

Pentru o mâncare cât mai „vie“ foloseşte ardei de diferite culori. Nu e valabil numai în acest caz, ci la prepararea oricăror mâncăruri cu ardei.

Ingrediente

1 kg de conopidă 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei graşi roşii 2 ardei iuţi 1 legătură de pătrunjel sare ulei

Mod de preparare

Conopida se fierbe în apă cu sare, se desface în bucheţele şi se lasă la scurs. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Roşiile se ţin câteva secunde în apă clocotită pentru

a îndepărta cu uşurinţă pieliţa, se toacă mărunt şi se pun peste ceapa călită. La fel se procedează cu ardeii graşi şi cu cei iuţi. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, conopida, sare

şi se lasă la foc domol până când scade. Mâncarea se serveşte caldă sau rece.

Mai multe