Tocană de vită cu ardei

1 octombrie 2016   Altele

Un fel de mâncare delicios pentru un meniu în familie la sfârşit de săptămână.

Ingrediente 3 linguri ulei 1 ceapă 500 g carne de vită 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi galbeni 2 căţei usturoi 2 linguri bulion sare piper

Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, încingi o lingură de ulei, la flacără medie. Pui ceapa tocată fin, sare şi piper, după gust. Laşi pe foc până când devine sticloasăs, amesteci din când în când. Dai deoparte pe o farfurie.

În aceeaşi cratiţă, adaugi o altă lingură de ulei şi dai focul mai mare. Laşi carnea de vită, tăiată bucăţi, până se rumeneşte pe toate părţile, apoi o scoţi.

În aceeaşi cratiţă, adaugi ultima lingură de ulei şi dai focul iute. Pui ardeii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi fâşii şi laşi pe foc până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Amesteci cu ceapa şi carnea pe care le reaşezi în cratiţă, adaugi bulionul şi usturoiul pisat şi mai laşi pe foc până când intră furculiţa cu uşurinţă în carne.

Mai multe