Tocană de vită cu cârnaţi
Prepară o tocană de vită cu cârnaţi la început de săptămână. Ai nevoie de ingrediente proaspete cu arome bogate şi diferite.
Tocană de vită cu cârnaţi - Ingrediente (6 porţii)
800 g carne de vită 200 g costiţă afumată 200 g cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 200 ml supă de carne (sau de legume) 100 ml vin roşu 3 cepe potrivite ca mărime 1 morcov 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel cimbru uscat 500 g roşii boia de ardei dulce piper proaspăt măcinat sare 2 cartofi 3 ouă fierte
Tocană de vită cu cârnaţi - Mod de preparare
Căleşti ceapa tocată în ulei bine încins. Adaugi morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii, toate tăiate cubuleţe, şi continui călirea până se înmoaie zarzavaturile. Separat, prăjeşti în puţin ulei carnea porţionată, stingi cu puţină supă şi fierbi până este pe jumătate pătrunsă. Adaugi costiţa şi cârnaţii tăiaţi bucăţi şi continui fierberea. Pui legumele călite, condimentezi cu cimbru uscat, boia dulce, sare şi piper, după gust, acoperi cu vinul şi cu roşiile date prin răzătoare. Bagi cratiţa la cuptor 30 de minute. Serveşti cu ouă fierte tăiate jumătăţi.
Tocană cu ciuperci şi sos de roşii