Tocană de vită cu cartofi

20 ianuarie 2016   Altele

Pentru un gust deosebit, adaugă în mâncare câte o rămurică de cimbru proapăt în ciorbele ori ghiveciurile cu legume. Îl poţi presăra, de asemenea, pe frigărui, pe carnea grasă sau în această tocană de vită cu cartofi. Parfumează plăcut salatele, cremele dulci şi chiar prăjiturile.

Tocană de vită cu cartofi - Ingrediente (4 porţii)

1 kg carne de vită 1 pahar vin roşu sec 4 linguri bulion 250 g făină 2 linguri ulei 2 cepe 2 roşii 4 cartofi sare piper cimbru

Tocană de vită cu cartofi - Mod de preparare

Cureţi ceapa şi cartofii şi tai roşiile bucăţi. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi, pe care le dai apoi prin făină. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea. Adaugi ceapa tăiată julien şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi pui bulionul, torni vinul şi roşiile tăiate. Amesteci.

După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte, sare, piper şi cimbru. Acoperi şi laşi la foc mic 1 oră şi jumătate. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi. Amesteci din când în când ca să nu se lipească. Poţi servi tocana ornată cu cimbru.

Mai multe