Tocană de vită şi cârnaţi

4 iunie 2016   Altele

La mesele în familie, carnea este foarte apreciată. Cea de vită are o savoare specială, pe care te invităm s-o descoperi prin aceste reţete...

Ingrediente (4 porţii) 500 g carne de vită 500 g cârnaţi 3 linguri făină 2 linguri ulei 4 linguri bulion 3 căţei usturoi 1 pahar vin roşu sec 2 cepe 2 roşii 2 ouă fierte tari sare piper 1 cană apă fierbinte

Mod de preparare

Cureţi cepele, tai roşiile bucăţi şi usturoiul în felii. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. Tai cârnaţii în bucăţi. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea de vită şi cârnaţii. Adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi încă 10 minute pe foc. Apoi torni bulionul, vinul şi pui şi roşiile tăiate. Amesteci.

După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte şi adaugi sare şi piper. Acoperi şi laşi la foc mic până când carnea este moale. Serveşti cu felii de ou fiert.

Mai multe