Tocană de viţel
8 septembrie 2014
Altele
Ce zici de o tocăniţă cu carne de viţel? Este că îţi plouă în gură?
Ingrediente
1 kg muşchi viţel 1 ceapă 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper 400 ml vin roşu 3-4 linguri pastă tomate 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Se curăţă şi se spală cartofii, morcovii şi ceapa. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte.
Se adaugă carnea tăiată în bucăţi potrivite, şi după ce se rumeneşte, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc mic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă.
Când carnea este pătrunsă, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe, morcovii tăiaţi rondele şi pasta de tomate diluată cu puţină apă.
Se lasă la fiert încă 15 minute, după care se adaugă sare, piper şi pătrunjel. Se ia de pe foc şi se lasă acoperită până se răceşte.
sursa foto: Shuttertsock