Tocăniţă cu cârnaţi
Un preparat simplu, rapid şi gustos. Orice gospodină trebuie să ştie această reţetă.
Ingrediente:
300 g cârnaţi 2 cartofi mari 100 g fasole fiartă din conservă 1 ceapă roşie 3 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 ardei iute 300 ml pulpă de roşii 1 lingură pastă de roşii 1 pahar vin roşu 1 foaie de dafin pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare:
Se taie mărunt ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, se călesc cu uleiul bine încins până se înmoaie. Se adaugă cârnaţii tăiaţi felii groase şi se prăjesc 2-3 minute. Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, fasolea fiartă, pulpa de roşii, frunza de dafin, sare şi piper, după gust. Se pune o cană cu apă caldă, se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă circa 15 minute, la foc mic. La sfârşit, se adaugă pasta de roşii şi se mai fierbe 5 minute. Se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde.