Tocăniţă cu carne de viţel şi ciuperci
Nu ne putem abţine şi vă mai oferim o reţetă de tocăniţă, de data aceasta cu carne de viţel şi ciuperci.
Ce ai nevoie
500 g carne de viţel 2 cepe mari 400 g ciuperci champignon 2 linguri ulei de măsline 1 ardei capia 200 ml suc de roşii 200 ml vin alb sec 1 lingură boia dulce 1 linguriţă chimen măcinat 1 foaie de dafin sare
Cum se prepară
Se taie carnea bucăţi potrivite, care se rumenesc, pe toate părţile, în ulei bine încins. Se adaugă câte o lingură de apă din când în când, până când carnea este pe jumătate pătrunsă.
Când zeama a scăzut complet, se adaugă ceapa tăiată mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se călesc puţin, amestecând continuu, apoi se adaugă ciupercile tăiate mai mare şi se continuă călirea până când atât carnea, cât şi ciupercile sunt bine pătrunse.
Se adaugă sucul de roşii, vinul, boiaua, chimenul măcinat, foaia de dafin, Delikat Legume, după gust, şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 20-30 de minute, până când carnea este bine pătrunsă. Tocăniţa trebuie să fie mai zemoasă.