Tocăniţă cu orez şi rasol de vită

19 octombrie 2015   Altele

Sănătos şi hrănitor, orezul te poate ajuta să scapi repede de kilogramele în plus. Poţi prepara şi o tocăniţă cu orez şi rasol de vită, într-un delicios şi uşor fel de mâncare care va fi pe gustul celor dragi din familie!

Tocăniţă cu orez şi rasol de vită - Ingrediente

1 rasol mic de vită 2 linguri ulei 1 lingură făină 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 cartof 2 tije de ţelină verde 200 ml supă de carne 3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi 100 ml vin alb sau bere neagră 1 foaie de dafin cimbrişor uscat sare piper

Tocăniţă cu orez şi rasol de vită - Mod de preparare

Se pune rasolul într-o cratiţă, se pudrează cu făină, se adaugă uleiul, foaia de dafin, puţin cimbrişor, sare, piper şi 4-5 linguri de apă. Se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, până când se pătrunde bine carnea. Din când în când, se mai adaugă câte puţină apă.

Se adaugă ceapa tocată peştişori, morcovul feliat, ardeii tăiaţi fâşii sau bucăţi, cartoful tăiat cuburi şi tijele de ţelină tăiate rondele. Se adaugă supa de carne şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 15 minute. Se adaugă vinul sau berea neagră, pasta de tomate, usturoiul zdrobit şi se mai lasă la fiert încă 10 minute. Se serveşte caldă, garnisită cu sote de orez şi mazăre.

Mai multe