Tocăniţă cu spanac şi carne de curcan

30 iulie 2017   Altele

Carnea de curcan este ideală atunci când îţi doreşti o masă săracă în grăsimi dar în acelaşi timp delicioasă. Încearcă această tocăniţă combinată cu spanac, foarte uşor de preparat.

De ce ai nevoie pentru a pregăti tocăniţa cu spanac şi carne de curcan

Pentru sos

60 ml ulei

½ ceapă roşie, tăiată bucăţele

1 căţel de usturoi, mărunţit

oregano, după gust

fulgi de ardei iute, după gust

30 g pastă de tomate

sare, după gust

piper, după gust

700 g roşii decojite

Pentru perişoarele din carne

1 ou, bătut

¼ ceapă tocată

1 căţel de usturoi, mărunţit

650 g carne de curcan

300 g spanac congelat

50 g parmezan sau caşcaval ras

45 g pesmet

pătrunjel, după gust

coajă de lămâie rasă, după gust

1 lingură ulei de măsline

sare, după gust

Cum pregăteşti tocăniţa cu spanac şi carne de curcan

Pentru sos, căleşti în uleiul puţin încins, la foc mediu, ceapa, aproximativ 5 minute. Adaugi usturoiul, oregano, fulgii de arde iute, sare şi piper şi mai laşi pe foc încă 1 minut. Combini cu pasta de tomate şi puţină apă şi amesteci cca 3 minute. La final, pui roşiile decojite pe care le zdrobeşti şi laşi pe foc 20-25 de minute, până se îngroaşă sosul uşor. Condimentezi cu extra sare şi piper, după gust.

Pentru perişoarele din curcan, pregăteşti o tavă specială pentru carne, pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Mixezi oul bătut cu ceapa, usturoiul, carnea de curcan tocată, spanacul, parmezanul, pesmetul, pătrunjel, coaja de lămâie rasă şi sare, până se amestecă bine. Formezi perişoare potrivite din acest conţinut, le aşezi în tavă şi le ungi cu puţin ulei. Dai la cuptor 15-18 minute, întorcându-le din când în când. Serveşti cu sosul de tomate şi extra parmezan pe deasupra, după gust.

Sursa http://www.bonappetit.com

Mai multe