Tocăniţă cu spanac şi carne de curcan
Carnea de curcan este ideală atunci când îţi doreşti o masă săracă în grăsimi dar în acelaşi timp delicioasă. Încearcă această tocăniţă combinată cu spanac, foarte uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru a pregăti tocăniţa cu spanac şi carne de curcan
Pentru sos
60 ml ulei
½ ceapă roşie, tăiată bucăţele
1 căţel de usturoi, mărunţit
oregano, după gust
fulgi de ardei iute, după gust
30 g pastă de tomate
sare, după gust
piper, după gust
700 g roşii decojite
Pentru perişoarele din carne
1 ou, bătut
¼ ceapă tocată
1 căţel de usturoi, mărunţit
650 g carne de curcan
300 g spanac congelat
50 g parmezan sau caşcaval ras
45 g pesmet
pătrunjel, după gust
coajă de lămâie rasă, după gust
1 lingură ulei de măsline
sare, după gust
Cum pregăteşti tocăniţa cu spanac şi carne de curcan
Pentru sos, căleşti în uleiul puţin încins, la foc mediu, ceapa, aproximativ 5 minute. Adaugi usturoiul, oregano, fulgii de arde iute, sare şi piper şi mai laşi pe foc încă 1 minut. Combini cu pasta de tomate şi puţină apă şi amesteci cca 3 minute. La final, pui roşiile decojite pe care le zdrobeşti şi laşi pe foc 20-25 de minute, până se îngroaşă sosul uşor. Condimentezi cu extra sare şi piper, după gust.
Pentru perişoarele din curcan, pregăteşti o tavă specială pentru carne, pe care o tapetezi cu hârtie de copt. Mixezi oul bătut cu ceapa, usturoiul, carnea de curcan tocată, spanacul, parmezanul, pesmetul, pătrunjel, coaja de lămâie rasă şi sare, până se amestecă bine. Formezi perişoare potrivite din acest conţinut, le aşezi în tavă şi le ungi cu puţin ulei. Dai la cuptor 15-18 minute, întorcându-le din când în când. Serveşti cu sosul de tomate şi extra parmezan pe deasupra, după gust.
Sursa http://www.bonappetit.com