Tocăniţă de curcan
Dacă de pregătit meniul pentru întreaga familie care include şi copii cu vârste mai mici, această tocăniţa de curcan este perfectă. Este sănătoasă, uşor de preparat şi cu siguranţă va fi şi pe gustul prichindeilor.
Ingrediente
600 g carne de curcan 1 ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri unt 1 linguriţă boia de ardei dulce 3 linguri pastă de roşii 100 g boabe de porumb dulce (conservă) 500 ml supă de pui oregano uscat sau pătrunjel verde măghiran sare piper Pentru garnisit
spaghete
crenguţe sau frunze de salvie
Mod de preparare tocăniţa de curcan
Se spală carnea, se zvântă bine şi se rumeneşte în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se continuă călirea. Se adaugă boiaua de ardei şi jumătate
din cantitatea de supă. Se lasă să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă.
Se adaugă boabele de porumb, pasta de roşii diluată cu restul de supă, oregano sau pătrunjel verde, măghiran, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi se ia deoparte de pe foc.
Separat, se fierb spaghetele „al dente” în apă cu sare şi se servesc ca garnitură la tocana de curcan fierbinte, garnisită cu frunze sau crenguţe de salvie.
Curcan la cuptor cu sos de miere si coniac