Tocăniţă de dovleac şi carne tocată

12 decembrie 2014   Altele

Ne-am gândit de data asta, că dovleacului nu-i stă bine numai în plăcintă sau numai în supă-cremă. Ce-ar fi să gătim în acest sfârşit de săptămână o gustoasă reţetă de tocăniţă de dovleac şi carne?

Ingrediente

400 g carne de vită tocată 400 g dovleac 50 g unt 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ardei gras 1 ceapă pudră de usturoi 200 ml vin roşu 200 ml supă strecurată de carne cimbru maghiran nucşoară rasă ½ linguriţă ghimbir ras sare piper

Mod de preparare

Se curăţă dovleacul de coajă, seminţe, fibre şi se taie cuburi. Se curăţă restul legumelor şi se taie după preferinţă. Se căleşte ceapa tocată mărunt în unt amestecat cu ulei, până se înmoaie.

Se adaugă carnea tocată şi se continuă călirea până când scade bine zeama, apoi se ia de pe foc. Se aşază într-un vas termorezistent cuburile de dovleac, morcovul tăiat cubuleţe sau

bastonaşe, ardeiul tăiat fâşii. Peste toate acestea se toarnă carnea cu ceapa călită, se condimentează cu cimbru, maghiran, ghimbir şi nucşoară, sare şi piper, după gust. Se adaugă supa strecurată de carne şi vinul roşu.

Se acoperă vasul cu capac şi se pune la cuptor pentru circa 45 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se înlătură capacul şi se lasă să scadă zeama şi să se rumenească

frumos deasupra. Se serveşte caldă.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe