Tocăniţă de legume cu pulpe de pui

17 august 2015   Altele

Ne era aşa poftă de o tocăniţă cu mult sos în care să întingem pâine, încât nu am rezistat şi am preparat o tocăniţă de legume cu pulpe de pui. Vă invităm şi pe voi să pregătiţi pentru cei dragi această mâncare!

Tocăniţă de legume cu pulpe de pui - Ingrediente

2 pulpe mari de pui 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 morcov 1 ardei gras 200 g ciuperci 3 roşii cimbru pătrunjel verde sare piper

Tocăniţă de legume cu pulpe de pui - Cum se prepară

Se taie pulpele şi se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot din tigaie şi se păstrează calde. În locul cărnii, se pune ceapa tocată mărunt, morcovul feliat, ardeiul tăiat fâşii sau rondele şi ciupercile tăiate felii subţiri. Se adaugă uleiul, sare, piper, după preferinţă, 2-3 linguri de apă şi se lasă la fiert, la foc mic, 15 minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe, tăiate mărunt, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă carnea, cimbrul, se corectează gustul de sare, se mai adaugă puţină apă caldă şi se lasă să fiarbă, la foc mic,

aproximativ 20 de minute, până scade. Tocăniţa de legume cu pulpe de pui se serveşte caldă, garnisită cu pătrunjel verde şi însoţită de mămăliguţă caldă.

Mai multe