Tocăniţă de pui cu cartofi
Va fi, cu siguranţă, una dintre cele mai bune tocăniţe de pui pe care le vei prepara vreodată. Adaugă şi câţiva cârnaţi afumaţi şi tocăniţa va dispărea ca prin farmec.
De ce ai nevoie pentru tocăniţă de pui
800 g pulpe de pui, dezosate
250 g cârnaţi picanţi
400 g roşii în suc propriu
2 linguri pastă de tomate
3 cartofi
300 ml supă clară de pui
2 linguriţe boia
1 ceapă tocată
1 ardei iute
6 căţei de usturoi pisaţi
2 frunze de dafin
1 linguriţă oregano
busuioc
sare
piper
2-3 linguri ulei
Cum se prepară tocăniţa de pui cu cartofi
Tai pulpele de pui cubuleţe şi le rumeneşti în ulei pe toate părţile. Le scoţi şi aşezi în loc ceapa şi căţeii de usturoi, iar, după un minut, pui boiaua şi cârnaţii feliaţi. Mai laşi puţin, apoi pui pasta de tomate, busuioc, după gust, supa, ardeiul tocat, cartofii tăiaţi cubuleţe, oregano şi frunze de dafin. Laşi să fiarbă 5 minute, apoi adaugi pulpele de pui şi laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit 20-25 de minute. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.
Sursa http://www.angsarap.net