Tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi
De mult timp nu am mai pregătit o tocăniţă delicioasă. dar anotimpul rece ne incită mai mereu la astfel de preparate fierbinţi şi săţioase. De data aceasta am gătit o tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi, aromată, cu multe legume şi gusturi ademenitoare.
Tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi - Ingrediente
1 lingură ulei de floarea soarelui 1 ceapă, tocată 4 căţei usturoi, feliaţi 1.4 litri supă de pui sau de legume 1 cartof, tăiat bucăţi 1 lingură cimbru proaspăt 2 linguriţe rozmarin proaspăt 1.7 kg pulpe de pui, fără pieliţe (ai nevoie cam de 16 bucăţi de pulpe superioare) 6 morcovi, tăiaţi bucăţi 2 bucăţi păstârnac, tăiate bucăţi 3 fire praz, tăiate fin
Tocăniţă de pui cu cartofi şi morcovi - Mod de preparare
Încingi uleiul într-o cratiţă mare sau un wok mare. Căleşti ceapa şi usturoiul câteva minute, apoi torni supa şi pui cartofii şi ierburile.
Adaugi bucăţile de pui şi laşi să fiarbă. Încorporezi morcovii, păstârnacul şi prazul, apoi acoperi cratiţa cu un capac şi laşi să fiarbă la foc mic alte 40-45 de minute, amestecând din când în când, până se face carnea. Potiveşti de sare şi piper ţi serveşti cu ce garnitură vrei.
O porţie are: 445 calorii, 36 g proteine, 21 g carbohidraţi, 24 g grăsimi, 6 g grăsimi saturate, 8 g fibre, 10 g zaharuri, 0.8 g sare.
Cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte
Cum să faci cea mai bună tocăniţă de peşte