Tocăniţă de varză cu cârnaţi
15 august 2014
Altele
Dacă familia ta este adepta mâncării tradiţionale româneşti, cu siguranţă va iubi şi bucătăria nemţească. Gustoase şi hrănitoare, preparatele nemţeşti pot sătura orice pofticios.
Ingrediente
300 g cârnaţi 2 linguri ulei 1/2 varză 7-8 cartofi mici 1 morcov 1 ceapă cimbru uscat pătrunjel verde sare piper
Preparare
Curăţă legumele, spală-le, taie-le cum doreşti şi căleşte-le cu cele 2 linguri de ulei până ce încep să se înmoaie. Acoperă cu apă şi lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
Adaugă cârnaţii tăiaţi rondele şi lasă-i să mai fiarbă încă 5 minute.
Potriveşte gustul cu sare şi cu piper, după preferinţă, adaugă cimbru şi pătrunjelul tocat. După câteva clocote, ia vasul de pe foc. Mâncarea se serveşte caldă.
sursa foto: Stockfood