Tocăniţă de varză cu carne de porc
Când varza este peste tot în pieţe, ştii că se apropie timpul să umpli butoiul pentru la iarnă. Dar până atunci, te invităm să te bucuri de ea proaspătă, într-o tocăniţă de varză cu carne de porc, un răsfăţ apetisant pentru întreaga familie.
Tocăniţă de varză cu carne de porc - Ingrediente
500 g carne macră de porc 2 cepe roşii 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 500 ml supă de vită 500 ml vin alb sec ½ varză murată 1 lingură chimen 2 cartofi 2 foi de dafin 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă boia de ardei sare piper smântână
Tocăniţă de varză cu carne de porc - Preparare
Porţionezi carnea, o rumeneşti pe toate părţile în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi continui călirea încă cinci minute, amestecând mereu să nu se prindă.
Adaugi varza tocată, spălată cu apă caldă şi stoarsă bine, şi continui călirea, adăugând din când în când, alternativ, supă şi vin. Potriveşti gustul cu sare şi piper, adaugi foile de dafin, chimenul, boiaua de ardei, cartofii tăiaţi cuburi şi laşi totul să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute.La final, adaugi pasta de tomate, laşi cinci minute şi opreşti focul. Serveşti mâncarea caldă cu mămăliguţă şi cu smântână, adăugate direct în farfurie.