Tocăniţă de vită cu cartofi
Mi-au rămas ceva cartofi de la un fel de mâncare preparat mai demult şi am aveam şi nişte carne de vită în congelator şi m-am tot gândit ce aş putea prepara ceva mai rapid. Şi pentru că tot mai avea şi nişte gogonele prin borcane, toate mau dus cu gândul la o tocăniţă de vită cu cartofi.
Tocăniţă de vită cu cartofi - Ingrediente (6 porţii)
500 g carne de vită 4 linguri ulei 2 cepe ½ cană apă 2 ardei graşi 400 g cartofi sare piper 2 linguri pastă de roşii 300 g pulpă de roşii pătrunjel
Tocăniţă de vită cu cartofi - Mod de preparare
Porţionezi carnea şi o rumeneşti puţin în ulei încins. Adaugi ceapa mărunţită şi o căleşti, după care stingi cu puţină apă. Laşi la fiert până se pătrunde carnea. La nevoie, mai pui apă.
La final, adaugi ardeii şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Acoperi totul cu apă, sărezi şi piperezi. Când cartofii sunt fierţi, pui pulpa şi pasta de roşii. După cinci minute, stingi focul şi presari pătrunjel tocat.