Tocăniţă de viţel
Tocăniţa de viţel este foarte gustoasă, iar prepararea ei nu îţi va răpi prea mult timp.
Ingrediente ● 500 g carne viţel ● 3 cartofi ● 2 morcovi ● 2 cepe ● 1-2 linguri ulei ● 3 căţei usturoi ● ½ ţelină ● 2 linguri bulion ● 1 ardei gras ● 1 ardei capia ● 1 frunză dafin ● sare ● piper ● boia dulce
Mod de preparare - Tocăniţă de viţel
Speli, cureţi şi tai cartofii cuburi, apoi îi laşi în apă rece. Tai carnea spălată cubuleţe. Faci ceapa julien, morcovii rondele, ţelina cubuleţe, ardeii fâşii, zdrobeşti usturoiul şi le pui într-o cratiţă. Aşezi carnea, presari sare, boia dulce şi piper, după gust. Adaugi uleiul, torni apă fierbinte atât cât să fie acoperite ingredientele, aşezi un capac şi fierbi, la foc mic, 1 oră. Amesteci din când în când, adaugi bulionul, frunza de dafin, apoi cartofii şi mai ţii tocăniţa pe foc până când se fierb.