Tocăniţă din carne de porc

22 martie 2016   Altele

Azi te invit să poposim în bucătăria tradiţională din Ardeal. Fiecare regiune a ţării, din punct de vedere gastronomic, este un univers în sine. Amintesc aici, pe tocăniţa din carne de porc, şi sărmăluţele ardeleneşti din carne de porc proaspătă, amestecată cu afumătură, precum şi de celebra friptură de Turda ce presupune sacrificarea unui porc hrănit numai cu cereale şi pregătirea ei cu ingrediente secrete ce dau savoare cărnii.

Tocăniţă din carne de porc - Ingrediente (4 porţii)

4 cepe 1/2 kg carne de porc 1 lingură de făină 1 lingură boia de ardei dulce 2 linguri pastă de tomate 1 lingură pastă de ardei 1 foaie de dafin 3 linguri de ulei (reţeta tradiţională este cu 1 lingură de untură) sare şi piper

Tocăniţă din carne de porc - Mod de preparare

Cureţi, speli şi tai ceapa julien. Pregăteşti cratiţa în care vei găti. Cureţi, speli şi tai carnea cubuleţe, o dai prin făină, o pui în vas şi o prăjeşti, în ulei, pe toate părţile, apoi adaugi ceapa tăiată şi laşi să se înmoaie.

Adaugi boiaua, torni pasta de tomate şi pasta de ardei, desfăcute cu apă, atât cât să acopere carnea şi ceapa. Potriveşti de sare şi piper, pui frunza de dafin şi dai vasul la cuptor. Laşi la foc mic până se fierbe carnea, iar sosul este legat. Serveşti tocăniţa din carne de porc cu piure de cartofi.

Mai multe