Tocăniţă din carne de porc cu măsline

1 februarie 2016   Altele

Măslinele sunt culese în diferite stadii de maturitate şi apoi sunt preparate printr-o varietate de procese. Sunt puse la înmuiat în ulei, apă sau saramură, sau ambalate în sare. Cele mai importante tipuri de măsline, în funcţie de ţară de provenienţă, de culoare şi de metodele de prelucrare sunt: Kalamata – originare din Grecia, sunt măsline negre culese doar la maturitate şi conservate în apă cu sare, având o aromă puternică,Picholine – originare din Franţa, sunt măsline verzi cu o aromă uşor sărată, Manzanilla – originare din Spania, sunt măsline verzi. Pentru această reţetă de tocăniţă din carne de porc cu măsline poţi folosi orice fel de măsline negre îţi sunt pe plac.

Tocăniţă din carne de porc cu măsline - Ingrediente (4 porţii)

500 g carne slabă de porc sau de vită 2 fire de praz (partea albă) 1 morcov 3-4 ciuperci mici 2 linguri ulei 1 lingură sos de soia 1 lingură pastă de roşii 100 g măsline negre sare piper

Tocăniţă din carne de porc cu măsline - Cum se prepară

Se porţionează carnea, se rumeneşte uşor în uleiul bine încins, apoi se scoate din cratiţă şi se păstrează caldă. În grăsimea rămasă, se căleşte prazul tăiat rondele subţiri, morcovul tăiat felii subţiri şi ciupercile întregi sau tăiate pe jumătate.

Când legumele s-au înmuiat, se adaugă bucăţile de carne, măslinele, jumătate de ceaşcă de apă caldă sau supă de carne şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc potrivit, circa 15 minute.

Se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă sosul de soia, pasta de roşii şi se introduce vasul la cuptor pentru 10-15 minute. Se serveşte caldă.

Mai multe