Tocăniţă din pulpe de pui cu cartofi
Nu ai mult timp la dispoziţie să găteşti cina? Este de ajuns să pui toate ingredientele într-o cratiţă şi tocăniţa se va prepara singură.
De ce ai nevoie pentru tocăniţă
6 pulpe de pui, fără piele
2 morcovi
1 cartof mare
1 ceapă
6-7 căţei de usturoi
1 linguriţă muştar
400 ml supă de pui
1 lingură ulei
1 lingură făină
foi de dafin, opţional
pătrunjel
piper
sare
Cum se prepară tocăniţa
Condimentezi pulpele de pui cu sare şi piper. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti pulpele puţin pe ambele părţi. Le scoţi şi pui în loc căţeii de usturoi, ceapa tocată şi muştarul, apoi după 1-2 minute adaugi morcovii feliaţi şi cartoful tăiat cubuleţe. Aşezi pulpele de pui, torni supa de pui, adaugi foile de dafin, condimentezi cu sareşi piper, după gust, şi laşi să fiarbă, vasul fiind acoperit.
Cand este aproape gata, amesteci făina cu 1-2 linguri sos din cratiţă, o pui în tocăniţă şi mai laşi să fiarbă puţin. Serveşti cu pătrunjel tocat.