Tocăniţă picantă de porc

25 aprilie 2016   Altele

Şi pentru aromă, dar mai ales pentru iuţime foloseşte la această tocăniţă picantă de porc puţin chili, după gust. El are o istorie de peste 7500 de ani, fiind nelipsit din dieta indienilor americani. Cel care a adus ardeii chili în Europa a fost Cristofor Columb. La început, au fost cultivaţi ca o plantă exotică în grădinile mănăstirilor din Spania şi Portugalia.

Tocăniţă picantă de porc - Ingrediente (4 porţii)

600 g carne de porc 2 cepe potrivite 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 2 linguri ulei 2 linguri bulion 100 ml vin alb sec 1 ardei iute pătrunjel verde tocat sare piper

Pentru garnitură

500 g cartofi

50 g unt

Tocăniţă picantă de porc - Cum se prepară

Se taie carnea cuburi şi se prăjeşte, la foc iute, pe toate părţile, până începe să se rumenească uşor, apoi se scoate din grăsime şi se păstrează caldă.

În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată mărunt, la foc potrivit, amestecând continuu ca să nu se ardă. Se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul gras tăiat cubuleţe, carnea, se stinge cu apă caldă cât să acopere totul şi se lasă să fiarbă acoperită 20-30 de minute, până se pătrunde bine carnea.

Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, sare şi piper, după gust, şi bulionul diluat cu vinul alb. Se lasă să fiarbă totul încă 10 minute, după care se ia vasul de pe foc.

Separat, se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare şi cu unt. Se servesc ca garnitură alături de tocăniţă, asezonaţi cu pătrunjel verde.

Mai multe