Tocinei bucovineni

7 martie 2016   Altele

Bucătăria românească este la fel de savuroasă şi de gustoasă ca oricare alta, de aceea îţi propun, azi la început de săptămână, un meniu bucovinean, aşa cum îl prepară Buna din comuna Frumosu, Suceava. Pe Buna am cunoscut-o cu ceva vreme în urmă, când mi-a dat aceste adevărate perle ale bucătăriei autentice româneşti, pe care le-a moştenit de la mama ei.

Tocinei bucovineni - Ingrediente (15 tocinei)

1-2 kg de cartofi daţi pe răzătoarea mică 3-4 linguri de făină 2 linguri de griş 2-3 ouă 2-3 linguri de iaurt 2-3 frunze salată pentru decor

Pentru sos

smântână

mărar sau pătrunjel

usturoi

sare, piper, ulei

Tocinei bucovineni - Cum se prepară

Amesteci cartofii raşi cu făina şi pui grişul în ploaie. Baţi bine ouăle, adaugi iaurtul, torni peste cartofi, potriveşti de sare şi piper şi frămânţi aluatul.

Încingi bine ulei într-o tigaie şi iei cu o lingură de lemn aluat. În acest fel formezi tocineii (ca pe chiftele), pe care îi prăjeşti pe ambele părţi până capătă o frumoasă culoare aurie.

Îi poţi mânca şi ca o garnitură la friptură ori ca fel principal însoţit de un sos făcut din smântână amestecată cu mărar sau pătrunjel tocat, usturoi, sare şi piper.

Mai multe