Tort cu banane, un deliciu cu ciocolată de post
Inclusiv în Postul Paştelui îţi poţi răsfăţa familia cu un tort delicios, cu ingrediente care nu sunt de dulce.
Ingrediente
Pentru blat
150 g nucă măcinată fin 150 g zahăr 250 ml apă minerală 1 plic praf de copt 7 linguri făină 1 lingură cacao 1 praf sare
Pentru cremă
2 linguri cacao
500 g frişcă vegetală
2 banane
Pentru sirop
200 ml apă
5 linguri zahăr
esenţe, după gust
Pentru decor
1 banană
50 g ciocolată de menaj de post
50-75 g nucă măcinată
Preparare
Prepari siropul din apă cu zahăr şi esenţele dorite. Laşi să scadă puţin, apoi iei de pe foc.
Pentru blat, amesteci apa minerală cu zahărul, nuca, praful de copt, sarea, cacaua şi făina. Torni compoziţia într-o tavă tapetată şi dai la cuptorul încălzit, până trece testul cu scobitoarea. Însiropezi şi laşi la răcit.
Între timp, pregăteşti crema din frişca amestecată cu cacao şi mixată până devine o cremă fină şi tare. Tai bananele în două, pe lung, le pui pe blat, apoi torni crema şi nivelezi. Ornezi tortul cu banana feliată şi cu ciocolata răzuită mare, iar pe margini presari cu grijă nucă măcinată.
Foto: Profimedia