Tort cu cacao şi mere

21 mai 2014   Altele

Un desert uşor, dulce, dar rafinat. Un tort cu cacao şi mere este o alegere binevenită într-o frumoasă zi de mai.

Ingrediente:

330 g făină 220 g unt 100 g cacao 200 g zahăr 100 ml lapte 3 ouă 2 mere 100 g nuci sfărâmate 10 g praf de copt

Mod de preparare:

Baţi ouăle spumă, pui zahărul, laptele şi le amesteci până se omogenizează. Ulterior adaugi făina cernută, praful de copt şi cacaua. Amesteci uşor până dispar cocoloaşele. Topeşti untul şi-l torni în compoziţie.

Cureţi merele de coajă şi de căsuţa cu seminţe, le tai cubuleţe mici şi le pui în aluat împreună cu nucile sfărâmate. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi o dai tortul cu cacao şi mere la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30-40 de minute, până trece testul scobitorii. Serveşti acest tort cu cacao şi mere ornat după gust.

Tort cu pere si ciocolata

Tort cu pere si ciocolata

Tort frantuzesc cu ciocolata si nuca

Tort frantuzesc cu ciocolata si nuca

Tort cu mere si branza

Tort cu mere si branza

FOTO Profimedia

Mai multe