Tort cu cacao şi mere
Un desert uşor, dulce, dar rafinat. Un tort cu cacao şi mere este o alegere binevenită într-o frumoasă zi de mai.
Ingrediente:
330 g făină 220 g unt 100 g cacao 200 g zahăr 100 ml lapte 3 ouă 2 mere 100 g nuci sfărâmate 10 g praf de copt
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă, pui zahărul, laptele şi le amesteci până se omogenizează. Ulterior adaugi făina cernută, praful de copt şi cacaua. Amesteci uşor până dispar cocoloaşele. Topeşti untul şi-l torni în compoziţie.
Cureţi merele de coajă şi de căsuţa cu seminţe, le tai cubuleţe mici şi le pui în aluat împreună cu nucile sfărâmate. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi o dai tortul cu cacao şi mere la cuptorul preîncălzit, aproximativ 30-40 de minute, până trece testul scobitorii. Serveşti acest tort cu cacao şi mere ornat după gust.
Tort frantuzesc cu ciocolata si nuca
Tort frantuzesc cu ciocolata si nuca
FOTO Profimedia