Tort cu cafea şi mascarpone

17 martie 2018   Altele

Este foarte asemănător cu prăjitura mascarpone, aşadar va fi un cadou bine venit pentru cei care adoră această prăjitură.

De ce ai nevoie pentru tort cu cafea şi mascarpone

Pentru blat: ● 150 g făină ● 4 ouă ● 150 g zahăr ● 1 linguriţă praf de copt Pentru sirop: ● 250 ml cafea Pentru cremă ● 500 g mascarpone ● 200 ml frişcă rece ● 3 linguri zahăr ● 2 linguriţe coniac ● 1 lingură cacao Pentru decor ● nuci măcinate ● napolitane cu cacao

Cum se prepară tort cu cafea şi macarpone

Pentru blat, spargi ouăle, adaugi zahărul şi aşezi amestecul pe baie de aburi. Începi să baţi cu un tel până când zahărul se topeşte, apoi dai deoparte şi mixezi la viteză mare 9-10 minute. Adaugi făina cernută cu praful de copt. Amesteci totul cu o lingură de sus în jos. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi îl coci 20-25 de minute, la 200 °C. După ce blatul s-a răcit, îl tai în trei părţi egale.

Pentru cremă, separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi mascarpone şi continui să mixezi până obţii o cremă densă, apoi încorporezi coniacul.

Într-o tavă, aşezi prima felie de blat pe care o însiropezi cu cafea, o pudrezi cu cacao şi pui crema. Procedezi la fel şi cu celelalte două bucăţi de blat. Deasupra decorezi cu cremă, pudră de cacao, napolitane şi nuci măcinate.  Dai tortul la frigider 2 ore înainte să-l serveşti.

Mai multe