Tort cu căpşuni

26 mai 2017   Altele

Este sezonul căpşunilor, aşa că acum este momentul să le incluzi în deserturile tale preferate. Încearcă un tort delicios cu frişcă şi ciocolată.

Ingrediente

Pentru blat

3 pahare făină ¾ pahar ulei 3 linguri cacao 2 pahare zahăr 2 linguriţe bicarbonat ½ linguriţă sare 2 linguri oţet 2 pahare apă rece extract de vanilie, după gust

Pentru cremă

400 g căpşuni

600 ml smântână pentru frişcă

150 g zahăr pudră

ciocolată rasă, după gust

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu pudra de cacao, zahărul, bicarbonatul şi sarea. În mijlocul acestui amestec torni oţetul, extractul de vanilie, uleiul şi apa rece. Aluatul format îl torni în trei tăvi rotunde unse cu unt. Coci blaturile de tort 35-40 de minute, la 180 ºC.

Pentru cremă, baţi smântâna rece cu zahărul pudră până devine cremoasă. Pe fiecare bucată de blat pui cremă, felii de căpşuni şi decorezi tortul cu ciocolata rasă. Dai tortul la frigider 5 ore.

Foto: Profimedia

Mai multe