Tort cu cocos şi lămâie verde FOTO

28 aprilie 2017   Altele

Acest tort delicios îţi va umple bucătăria de aromele fructelor tropicale. Combinaţia de lămâie verde (sau lime) şi fulgi de nucă de cocos este pur şi simplu delicioasă! După prima felie pe care ai gustat-o, îţi va fi greu să îi rezişti acestui desert apetisant.

Tort cu nucă de cocos şi lămâie verde – Ingrediente

5 lămâi verzi 300 g făină cernută 10 g praf de copt 250 g fulgi de cocos 225 g unt 350 g zahăr 7 ouă 160 g zahăr pudră unt, pentru uns tava

Cum se prepară acest tort cu nucă de cocos şi lămâie verde

Dai prin răzătoare coaja de la 2 lămâi verzi. Combini într-un vas mare toată făina, praful de copt şi 100 g de fulgi de cocos. Adaugi coaja rasă de lămâie şi amesteci bine ingredientele. Tai în jumătăţi cele 3 lămâi verzi rămase şi le storci de zeamă, împreună cu lămâile cărora le-ai ras coaja. Dai sucul deoparte.

Încingi cuptorul la 180 °C. Mixezi untul într-un bol, până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi zahărul şi continui să mixezi până se omogenizează.

Torni trei sferturi din zeama de lămâie şi păstrezi restul pentru glazură. Adaugi ouăle în compoziţie, unul câte unul, mixând bine după fiecare.

Treptat, adaugi ingredientele solide (compoziţia de făină de la început) şi continui să baţi cu mixerul.

Ungi o tavă rotundă de copt şi răstorni aluatul. O baţi bine de blatul de bucătărie, ca să eliberezi bulele de aer. Dai la cuptorul încins şi laşi blatul să se coacă 40-50 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Scoţi din cuptor şi laşi să se răcească.

Între timp, amesteci cu un tel zahărul pudră şi zeama de lămâie păstrată.

Adaugi cele 150 de grame de fulgi de cocos rămase şi amesteci ca să se combine aromele. Torni glazura peste blatul de tort şi o nivelezi.

kitchenstories.io

Mai multe