Tort cu cremă cappuccino

30 decembrie 2017   Altele

Un tort cu o cremă fină şi un plat aromat cu miere, iar masa de Revelion este completă.

Cum se prepară tortul cu cappuccino

Pentru blat:  6 ouă  100 g zahăr 4 linguri miere  50 ml ulei 1 ½ linguriţă praf de copt 3 linguri cacao  1 pahar făină Pentru cremă:  600 ml lapte 4 gălbenuşuri  100 g zahăr  20 g făină  50 g amidon 3 plicuri cappuccino instant 1 praf sare  200 g unt Pentru decor:  fulgi de ciocolată  fulgi de cocos

Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul şi mierea. Adaugi făina cernută împreună cu pudra de cacao şi praful de copt. Amesteci cu grijă, apoi torni uleiul.

Împarţi aluatul în două şi coci, separat, la 180 °C, 40 de minute, două foi de tort. Le decupezi, dacă vrei, sub formă de stea.

Pentru cremă, baţi gălbenuşurile cu zahărul şi cu sarea până devin cremoase. Adaugi făina şi amidonul. Separat, dizolvi plicurile de cappuccino în lapte, apoi îl pui la fiert. În amestecul de gălbenuşuri torni, în fir subţire, laptele fierbinte. Pui compoziţia la foc mic şi o amesteci continuu până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească, apoi o baţi cu untul până obţii o compoziţie pufoasă.

Ungi prima bucată de blat de tort cu 1/3 din cremă. Deasupra aşezi cealaltă bucată de blat şi întinzi restul de cremă. Decorezi marginile tortului cu fulgi de ciocolată şi cu fulgi de cocos.

Mai multe