Tort cu cremă de brânză şi ciocolată albă

3 martie 2018   Altele

Pentru zilele festive prepară acest delicios tort cu cremă de brânză şi ciocolată albă.

De ce ai nevoie pentru tort cu cremă de brânză şi ciocolată albă

Pentru blat: ● 50 g zahăr ● 40 g făină ● 2 ouă Pentru sirop ● 40 ml suc de lămâie ● 80 g zahăr ● 100 ml apă Pentru crema de brânză ● 600 g brânză cremoasă ● 3 gălbenuşuri ● 100 g zahăr ● 25 ml lapte ● 100 g unt ● 100 g ciocolată albă ● 200 ml frişcă lichidă Pentru glazura de ciocolată ● 200 g ciocolată albă ● 1 linguriţă gelatină ● 40 ml lapte ● 2 linguriţe nes Pentru decor ● fistic zdrobit, după gust ● stiksuri de ciocolată

Cum se prepară tort cu cremă de brânză şi ciocolată albă

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu 30 g de zahăr. Separat, mixezi gălbenuşurile cu 20 g de zahăr până obţii o compoziţie densă şi deschisă la culoare. Amesteci albuşurile cu gălbenuşurile cu o lingură, de sus în jos. Adaugi făina şi amesteci uşor până se încorporează. Torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 30 de minute.

Între timp pregăteşti siropul. Amesteci apa cu sucul de lămâie şi cu zahărul. Fierbi amestecul 5-7 minute, apoi îl laşi să se răcească.

Pentru crema de brânză, amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi cu laptele. Aşezi compoziţia pe focul mic până se topeşte zahărul. Adaugi ciocolata albă, amesteci până se topeşte şi laşi să se răcească. Încorporezi untul ţinut la temperatura camerei. Pui brânza şi mixezi până devine o cremă densă. Separat, baţi frişca lichidă rece până se întăreşte, apoi o încorporezi în amestecul de brânză.

Însiropezi blatul de tort şi torni crema de brânză, apoi îl dai la frigider 6 ore.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi o amesteci cu laptele şi cu nesul. Înmoi gelatina în 30 ml de apă fiartă şi răcită. Ulterior,torni peste ea 20 ml de apă fierbinte şi amesteci până se topeşte. Răstorni gelatina în compoziţia de ciocolată topită şi îmbraci tortul, apoi îl dai la rece încă 2-3 ore. Îl serveşti decorat cu fistic şi cu stiksuri de ciocolată.

Mai multe