Tort cu cremă de portocale
Iată un desert cu mai puţine calorii şi uşor de preparat! Tu ai încercat acest tort cu cremă de portocale? E musai să îl testezi şi să te răsfeţi cu o feliuţă.
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă 4 linguri ulei 1 cană făină 1-2 linguri îndulcitor Pentru cremă 100 ml suc proaspăt de portocale 300 ml frişcă 2 foi gelatină îndulcitor, după gust
Pentru decor
ciocolată neagră, fără zahăr, rasă
1 portocală
Preparare
Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi spumă tare albuşurile, apoi încorporezi îndulcitorul. Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, turnat în fir subţire. Încorporezi, alternativ, în albuşuri câte o lingură de făină, amesteci, o lingură de gălbenuş, omogenizezi şi procedezi la fel până când termini ingredientele. Aluatul îl torni într-o tavă rotundă şi tapetată şi îl dai la cuptorul încins până când trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcească.
Pentru cremă, baţi frişca împreună cu îndulcitor şi prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet. Separat, încălzeşti uşor sucul de portocale, pui gelatina în el, apoi îl încorporezi în frişca bătută.
Tai blatul în două felii şi întinzi peste prima jumătate din cantitatea de cremă, aşezi a doua felie şi pui restul de cremă. Îmbraci marginea tortului în ciocolată şi aşezi peste el felii de portocală. Îl ţii la rece înainte de a-l servi.
Tort bavarez cu vişine din compot, desertul perfect în weekend
Tort bavarez cu vişine din compot, desertul perfect în weekend
Tort cu pişcoturi şi fructe de pădure
Tort cu pişcoturi şi fructe de pădure