Tort cu cremă mascarpone, fără coacere
Un tort răcoros, pentru care nu ai nevoie de blat sau să deschizi aragazul.
Ingrediente Pentru blat: ● 150 g orez expandat ● 400 g lapte condensat ● 250 g ciocolată neagră Pentru cremă: ● 250 g mascarpone ● 400 ml frişcă ● 20 g gelatină ● 100 ml apă rece ● 150 g zahăr pudră ● 300 g căpşuni
Cum se prepară tortul
Pentru blat, topeşti ciocolata cu laptele condensat pe baie de aburi. Adaugi orezul expandat, amesteci şi torni compoziţia într- o tavă rotundă de 20 cm, cu pereţii detaşabili.
Pentru a pregăti crema, hidratezi gelatina în apă 15 minute. Între timp, baţi crema mascarpone cu zahărul pudră. Separat, mixezi frişca rece. Gelatina o pui pe baie de aburi până dă în clocot, o laşi la răcit un minut, apoi o torni peste crema de mascarpone. Adaugi frişca bătută şi căpşunile tăiate cubuleţe. Torni crema peste blatul de orez expandat.
Dai tortul la frigider 4-5 ore înainte de a o servi.